Tel: 28195542 • E-mail: anders@bustrup.dk

Sønder Lemvej 3 • 7860 Spøttrup • 28195542anders@bustrup.dk

Direktøren træner selv i Bustrup Fitnesscenter


Kondicykler, løbebånd, cross- og romaskiner står klar til både medlemmer af Bustrup Fitness og elever på Dagskolen og opholdsstederne. En af eleverne passer centret og instruerer folk, som konditions- og styrketræner.


Bustrup Fitnesscenter har omkring 100 faste medlemmer, som til hver en tid kan blive instrueret til maskinerne af direktøren for Bustrup Fitness. Det er 19-årige John, som også er kassemester på stedet. Ved siden af sit job som vikar i muslingeindustrien tager han sig af den daglige drift af centret.

– Jeg træner selv, søgte derfor om at få tjansen og fik den. Til hverdag er her åbent fra 7 – 21 og i weekenden til kl. 22. Udover at instruere, sætter jeg vægte på plads, rydder op, støvsuger, tømmer skraldespande og holder omklædningsrummet rent, fortæller John.

I skole igen
John er født i Filippinerne, men kom som knap 4-årig til Danmark. Han siger selv, at hans barndom har været præget af mistillid til voksne.

– Hvad der er sket, er jeg ikke helt klar over. Men jeg tænker, at mine problemer stammer fra min tidlige opvækst, og at det er grunden til, at jeg blev stofmisbruger, vurderer John.

Han begyndte at indtage skunk som 14-årig, at ryge hash som 15-årig og holdt samtidig op med at gå i skole. Efter forsøgsvis at have boet hos en plejefamilie, et forsøg, der ikke lykkedes, flyttede han ind på opholdsstedet Bustrup.

– Her begyndte jeg at gå i skole igen og efter to måneders forberedelse tog jeg 9. klasse i engelsk, dansk og matematik. Året efter tog jeg 10. klasse og fortsatte på Social- og Sundhedsskolen i et halvt år, men det var ikke lige mig.

 

Fedt at komme ud
I sin tid på opholdsstedet har John også været med på studierejser. Til Spanien, Marokko, Italien, Norge og Tjekkiet.

– Det er ret fedt at komme ud at se byerne og museerne. Det er sådan noget jeg godt kan lide.

Han er nu fri af sit skadlige forbrug af rusmidler og har et ønske om med tiden at blive pædagog.

– Fortrolige samtaler, tillid og gensidig respekt har hjulpet mig – og jeg vil gerne arbejde på et opholdssted med børn og unge, som har været ude i det samme, som jeg selv, siger John.  Og Bustrup Fitnesscenter kommer nok altid til at fylde en stor del af min fritid.

Bustrup Fitnesscenter er åben for almenheden.

Bustrup Fitnesscenter drives af de unge.

Bustrup Fitnesscenter har mange gode maskiner.

En Journalist Flytter Ind


Vi skaber autentiske relationer

Kerneopgaven for medarbejderne er at skabe autentiske relationer til de unge. Et arbejde, hvor det såkaldt “fælles tredje” er et væsentligt element. “Liv, lyst og lærdom” er også en kerneværdi på Bustrup. – Det er lysten som skal drive værket, siger Anders Svensson, leder på Bustrup.

Bustrup er de unges hjem

Et ord er et ord, og de unge skal vide, at de ansatte står ved, hvad de lover. Det er afdelingsleder Jane Enevoldsens tilgang til arbejdet med anbragte børn og unge på Opholdsstedet Bustrup Hovedgård. Omsorgssvigtede skilsmissebørn får et godt hjem på Opholdsstedet Bustrup.

Vi lærer de unge at stå på egne ben

På en landejendom omgivet af marker har sårbare og udsatte unge hjemme. Her bliver der taget hånd om dem, og der er altid en voksen parat til en samtale når det hele bliver for svært. Opholdsstedet Udsigten er et hjem for sårbare og udsatte unge.

Plusser på kontoen – de små sikre succeser

Vi belønner eleverne for at motivere dem til at tage flere timer. Vi må også hele tiden sørge for, at de har succesoplevelser og får plusser på kontoen, siger Kirsten Andersson, som er afdelingsleder på dagskolen. På den måde arbejder vi med “de små sikre succeser”.

Elevernes behov er i fokus på Dagskolen på Bustrup

Dagskolen har mange lærerressourcer. Vores styrke er, at vi har fokus på, hvad der er bedst for den enkelte elev, og så gør vi det, siger Kirsten Andersson. Vores opgaver er, at have elevernes behov i fokus.

Teaterrollen giver mig ro

Mikkel oplever en personlig frihed på scenen og kan godt lide at spille, synge og danse foran mange mennesker. Lige nu gælder det rollen som Yan Sun i “Det Gode Menneske Fra Sezuan” af Bertolt Brecht.

En barndom med hash og kriminalitet

Ole er 17 år og har nu boet på opholdsstedet i 10 måneder. Hans forældre blev skilt, da han var seks år gammel, og fra da af gik det fatalt ned ad bakke. Men nu er han godt i gang med at komme på fode igen.

Bustrup værdsat af lokalsamfundet

“Vi er utrolig glade for den indsats, som opholdsstedet Bustrup yder i lokalsamfundet. Det er med til at gøre området attraktivt for folk ude fra” siger Aage Dahl, som kom til Salling for 50 år siden og er tidligere leder af Lem skole og medlem af hovedbestyrelsen for De Radikale.

CVR: 29995583 • Opholdsstedet Bustrup • Sønder Lemvej 3 • 7860 Spøttrup • 28195542 • anders@bustrup.dk

CVR: 29995583 • Opholdsstedet Bustrup • Sønder Lemvej 3 • 7860 Spøttrup • 28195542anders@bustrup.dk