Tel: 28195542 • E-mail: anders@bustrup.dk

Sønder Lemvej 3 • 7860 Spøttrup • 28195542anders@bustrup.dk

Snart eksamen – vi holder sammen


Sammenhold omkring eksamen – og et højt ambitionsniveau
Det er ikke altid nemt at få karakteren 02 som minimum i dansk, engelsk og matematik – som det kræves for at få adgang til fx teknisk skole eller handelsskolen. Det kan være meget svært, når barndom og ungdom har været præget af mange skift. Skoletræthed og manglende personligt overskud til at have ret mange ambitioner, om at blive til noget, er en helt almindelig tilstand hos mange af vores elever, i sær dem der ikke har været her i særlig lang tid.

Når noget er svært, er det en naturlig reaktion at finde ydre forklaringer på hvorfor det er op ad bakke: skolen er for kedelig, forældrene for ligeglade, lærerne for dumme, vejret for dejligt til at spilde i et klasseværelse, osv.

Der skal meget beslutsomhed og vilje og flid og god indsats til for at få ændret på de livsvilkår, som vores elever har levet med i de første leveår. Men vi klør på, og ved af erfaring, at den eneste vej frem er at have et højt ambitionsniveau. Vi ved også, at en hel del af vores elever i løbet at få uger, kan finde motivationen frem, og tage fat på den latente viden, de alligevel har fået samlet sammen i deres turbulente liv.

Selvtilliden skal have et boost
Vi ser ofte, at eleverne efter en periode med tilsyneladende ligegyldighed, begynder at tage fat. Det kan være, at en rolle i årets teaterstykke har givet blod på tand, og det boost af selvtillid, der gør, at eleven tør at tro på egne kræfter. Det kan være, at der er kommet så meget ro på hjemmefronten, og en god plan for sommerferien inspirerer til at det går an at tage sig sammen i ugerne efter påske, og frem til de skriftlige eksamener. Det har vi set mange gange før, og derfor tør vi at sige:  ”Det er snart eksamen: Du kan nå det endnu. Vi hjælpes ad med at gøre dig klar.” Vores sammenhold omkring eksamen er en god tradition.

Vier gode til at skabe sammenhold omkring eksamen.
Derfor har vi sammenhold omkring eksamen.

Sidste blog artikler


Vi oplever et værdiskred

“Landet fattes penge” er et udtryk jeg fornylig hørte fra en sagsbehandler; “derfor er jeg ansat, – min opgave er at finde ud af, hvor vi kan spare i forhold til de anbringelser, vi har i vores kommune”, sagde hun til mig, med en alvorlig stemme. En tankevækkende kommentar i mine øjne, – og endnu en udtale, der fortæller, at det handler om penge og ikke mennesker.

Udvidelse af Opholdsstedet Bustrup

Opholdsstedet Bustrup har per 1. november 2018 udvidet stedet sådan at der nu er to afdelinger: Udsigten og Bustrup. Der er 18 pladser i alt på de to afdelinger, plus at der også er fire §107 pladser. Socialtilsynet har allerede været på besøg...

Det skal give mening!

Socialrådgiver Stine Kamuk giver sit bud på hvordan vi giver unge en meningsfyldt skolegang: "Erfaringen igennem mange år er, at de unge først og fremmest skal opnå en relation eller tilknytning til lærerne, for at den reelle indlæring kan ske. Det skal ikke være en kamp."

Kompetenceløft med Fairstart instruktører

I løbet af foråret 2018 har tre medarbejdere på Opholdsstedet Bustrup taget en instruktøruddannelse hos Fairstart Foundation, under aut.cand.psych Niels Peter Rygaards kyndige ledelse. Instruktøruddannelsen er en fælles dialogbaseret læringsproces, som har det formål, at styrke en personalegruppes fælles sociale og professionelle grundlag.

Glade elever og gode resultater

80 % af alle de elever, der er gået til eksamen på Bustrup, består med minimum karakteren 2. 53% af vores tidligere elever er allerede inden for fem år efter at have været hos os, kommet ud af det offentlige system og klarer sig selv.

Årets teatertriumf: “Det Gode Menneske fra Sezuan”

Efter ugevis af hårdt slid med prøver og indstudering af sange og danse, lykkedes det at give publikum en oplevelse i særklasse. Bustrup vandt titlen som "Dagens Vinder" i årets Sommerteaterstævne i Juelsminde, med opførelsen af Bertolt Brechts "Det Gode Menneske fra Sezuan".

Vi skaber autentiske relationer

Kerneopgaven for medarbejderne er at skabe autentiske relationer til de unge. Et arbejde, hvor det såkaldt "fælles tredje" er et væsentligt element. "Liv, lyst og lærdom" er også en kerneværdi på Bustrup. – Det er lysten som skal drive værket, siger Anders Svensson, leder på Bustrup.

VM i Middelalderkampsport på Spøttrup Borg

Vi havde travlt i Kristi Himmelfartsferien på Café Borgen, som Bustrup forpagter og driver som socialøkonomisk virksomhed.  Spøttrup Borg dannede nemlig rammen om et stort stævne: VM i Middelalderkampsport.

Enhver provokation er en invitation

At møde elever som har traumatiske oplevelser i bagagen kan være en udfordring. Vi ved at det der skal til, er åbenhed, tillid og nysgerrighed – og det øver vi os meget på. "Enhver provokation er en invitation" har en klog mand sagt.

CVR: 29995583 • Opholdsstedet Bustrup • Sønder Lemvej 3 • 7860 Spøttrup • 28195542 • anders@bustrup.dk

CVR: 29995583 • Opholdsstedet Bustrup • Sønder Lemvej 3 • 7860 Spøttrup • 28195542anders@bustrup.dk